Ποινικο Δικαιο


Εκπροσωπώ υπεύθυνα τους εντολείς μου στο ποινικό σκέλος των υποθέσεων που σχετίζονται με τις κυρίως υπηρεσίες του γραφείου, δηλαδή οικογενειακά, μισθώσεις, ιδιοκτησιακά, αυτοκινητιστικά και εταιρική διαχείριση.

Τέτοιες περιπτώσεις στο πεδίο του οικογενειακού δικαίου είναι η παραβίαση αποφάσεων επικοινωνίας με ανήλικο τέκνο, η παραμέληση υποχρέωσης διατροφής, η ενδοοικογενειακή βία κ.α.

Στις δίκαιο των μισθώσεων και το εν γένει ιδιοκτησιακό δίκαιο οι ποινικές υποθέσεις που αναλαμβάνουμε είναι κυρίως η φθορά ξένης ιδιοκτησίας, η αυτοδικία, η κλοπή κ.ο.κ.

Περαιτέρω εκπροσωπούμε τους πελάτες μας σε ποινικές υποθέσεις σύγκρουσης οχημάτων με υλικές ζημίες ή σωματικές βλάβες, καθώς και σε ζητήματα παραβίασης του ΚΟΚ και των ποινικών διατάξεων για την κυκλοφορία των οχημάτων, όπως οδήγηση υπό την επήρεια μέθης ή χωρίς δίπλωμα.

Επίσης, αναλαμβάνουμε τη νομική εκπροσώπηση σε υποθέσεις παραβιάσεων των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας, της ασφαλιστικής νομοθεσίας και του φορολογικού δικαίου, καθώς και σε οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα προκύψει από τη λειτουργία της επιχείρησης.

Εκτός όλων των παραπάνω, εκπροσωπούμε τους πελάτες μας υπεύθυνα στο μεγαλύτερο φάσμα του ποινικού δικαίου, όπου περιλαμβάνονται οι προσβολές της τιμής, οι προσβολές της ιδιοκτησίας καθώς και προσβολές της σωματικής ακεραιότητας. Τέτοιες είναι κυρίως η εξύβριση, η συκοφαντική δυσφήμηση, η κλοπή, η φθορά ξένης ιδιοκτησίας, η υπεξαίρεση, η σωματικές βλάβες κ.α.

Poiniko Dikaio